Új Mátrix épül

2013.12.22 17:17

Pofonok völgye.

Először külön rovatnak szántam, buktatók címmel...

 

Mielőtt belekezdtem volna a saját gazdaságom építésébe, sok közösséget bejártam. Sok helyre hívtak, telepedjek le, de mindig továbbálltam. Mióta itt élek, figyelem a sorsokat, bár egyre kevesebb helyre jutok el. Az elmúlt napokban megpróbáltam friss információkhoz jutni az általam ismert, megismert közösségekről, gazdaságokról. Sajnos azt tapasztaltam, hogy az elmúlt öt évben - míg mi kifejlesztettük a miénket és megvalósítottuk az önfenntartást - ők szinte semmit nem fejlődtek.

Sajnos azt kell mondanom a helyzet reménytelen, de... Egyre reménytelenebb.

Az emberek nem alszanak már, sokan felébredtek, de egy álomvilágban élnek. Ez még attól is rosszabb, mintha aludnának, mert ez az álomvilág elég erős, már nem csak az önszuggeszció, de a tömegpszichózis is működik. Egyre erősebben. Az emberek programozzák magukat egy újabb hülyeségre, új Mátrix épül.

 

Mert mi a cél? 

A cél a szabad és boldog élet. A szolgáltatók, iskolarendszer, egészségügy, pénz és egyéb függőségek felszámolása. Egészséges, természetes, természettel harmonizáló életmód, amely közelebb visz Istenhez, még ha nem is keressük ezt.

Mit építünk?

Önfenntartó rendszert, mely kiküszöböli a függőséget. Sok függőséget, egyre többet. Végül felszámolódnak a félelmeink is. A mód mindig egyedi. Nem stirlinget építünk először, hanem veszünk egy "láncot és egy vödröt". Nem nyájat, csak egy anyát... Stb.

Hogyan fejlődünk?

Az emberek látják, hogy boldogan, harmonikusan, szabadon (félelmek nélkül) élünk és érdeklődni kezdenek. Megtanulnak kérdezni, majd elkezdik segíteni, támogatni egymást. Megtanulják elfogadni a segítséget. Ez lenne az ébredés folyamata.

 

 

Altató.

Ugyanakkor azt látom, hogy az ébredőknek újabb altatókat adnak. Öko-falvak, életközösség, ilyen-olyan program, pályázat stb. Az Új Mátrix szinte ugyanazokból az elemekből épül, mint a Szabadság. Az emberek elindulnak és gazdálkodni kezdenek. Gazdaságok alakulnak. Nagyon sok a téves információ, már tanfolyamszerűen és előadás sorozatokkal terjesztik a mákonyt. Így a gazdaságok és az önfenntartó rendszerek vakvágányra siklanak. Milliós energetikai rendszerek, amelyek sérülékenyek és szervizfüggők. Bio-piacok, vásárlói kosarak, pályázatok és újabb pályázatok. Így az önfenntartás helyett épül egy gazdaság, ami termel. Először csak 1-2 függőség, mert nem vagyunk önfenntartóak és kell valamit termelnünk, hogy beszerezzük a szükségest...

Először csak két malac. Egy a családnak, egy pedig, hogy behozza az árát. És behozza! Elviszik a barátok, ismerősök. Így a következő éven lesz négy. Majd tíz. Növelni kell az infrastruktúrát. Be kell szerezni a takarmányt. Teríteni kell az árut... Egy ponton kell az engedély, a regisztráció, az állatorvos, a vakcina, a táp. Az adó...

De a gazdaság már dübörög. Csak kiszolgáltatott és egyre kiszolgáltatottabb. 

Sokat dolgozol. Jó lenne gyarapodni... Na meg az "önellátáshoz" is kellene egy két dolog még, valahogy egyre ritkábban kerül szóba. Végül oda jutsz ahonnan indultál. Duracel nyuszi vagy, egy rabszolga az Új Mátrixban.

Az emberek elkeserednek, van, aki fel is adja.

 

Az Új Mátrix építése szervezetten zajlik.

Nem mondom, hogy tudatosan hozták létre, sok nagyon jó ember nincs is tudatában, hogy nem közösséget szervez, hanem rabszolgahadat. Egyesek pedig itt is csak haszonlesők.

 

Mit tehetünk?

Semmit! Ez tényleg rosszabb, mintha még aludnának, mert azt álmodják, hogy felébredtek!

A mi közösségünkben jó a helyzet. Ugyanakkor mindannyiunkat fenyeget a veszély, még minket is. 

 

Szólottam.

 

- Morpheus -