Túlélni

2014.03.30 15:34

Túlélni. 

Bár sokan nem értenek majd egyet ezzel az írással (sem), de remélem sokakat elgondolkoztat.

 

Ha megkérdezzük az embereket, hogy mivégre vagyunk e földön, sokféle választ kapunk. Lesznek közöttük egészen nagy magasságokba röpítő magyarázatok. Jómagam úgy gondolom, hogy egyetlen elsődleges parancs vezérel mindanyiunkat: túlélni.

 

Ha ezel megvolnánk, akkor természetesen én is tovább tudok lépni egy magasabb szintre: boldogan élni. Ezt aztán boncolgathatjuk, de kevés lesz a tárhely.

 

Az Élet a túlélésre törekszik. Minden élet. 

Az embernek is a túlélésre kellene törekednie, ezt azonban sem egyén, sem csoport, sem bolygó szinten nem tudjuk megvalósítani, szinte a vesztünkbe rohanunk, számtalan faj kiírtása után, lassan csak sikerül végeznünk önnön fajunkkal is.

 

Ami az egyén túlélését illeti, valami látványosan megváltozott.

Az elsődleges program törölve, szinte tömegesen veszítik el az emberek a túlélőképességüket. Ez már olyan mértékű és a jelenlegi társadalmi rendszer által annyira támogatott, hogy akár valami összeesküvéselméletet is gyárthatnánk.

 

A jelen kor embere szinte "katéterek" hálójában él, számtalan függőséggel.

Mivel ez a honlap az önfenntartásról szól, foglalkoznunk kell a túléléssel, a túlélőképességünkkel. 

Ne gondoljunk világégésre, csak vizsgáljuk meg egyszerű túlélőösztönünket.

Elő tudjuk-e teremteni szükségleteinket? Élelmünket, biztonságos, meleg otthonunkat? Meg tudjuk-e termelni a minimumot? Fel tudjuk-e dolgozni? Az általunk nevelt állat életét el tudjuk-e venni? Képesek vagyunk-e megvédeni magunkat és szeretteinket? 

Nem arról van szó, hogy egyetlen késsel kell kimennünk a dzsungelbe. Csak apró dolgokról... A mai városi emberek zöme nem tud begyújtani egy kályhába.

Egy, másfél generációval ezelőtt az embereknek nem csak a fizetés jelentette a túlélést. A munka mellett barkácsoltak, kertészkedtek, állatot tartottak vagy éppen halásztak. Ma már a legtöbb embernek hobbija sincs!

A kempingezéshez is vásárolhatunk önfelállító sátrat, egy 20 évvel ezelőttivel nehezen boldogulnánk. A "barkácsolás" pedig kimerül az Ikeás szekrény összerakásában. Olvasni sem kell tudni hozzá.

 

Amikor a Bárka Programról hallottam, számomra az egész a túlélésről szólt. Egy ragyogó elme eszmefuttatása, megoldásokkal, útmutatással. Ezt a programot sokan egészen másképpen értelmezik. "Mennyei királyságok" épülnek, azaz nem épülnek.

Önfenntartó közösséget, de még kis családi gazdaságot sem építhetünk e képesség nélkül. Talán ezért nem is épülnek.

 

A leglátványosabb a fészbuk ezen a téren.

Ezrével tömörülnek az emberek különböző ideák köré, de hamar kiderül, hogy többségükben nincs túlélési ösztön, de még az alapvető önvédelmi képesség is kiveszett.

 

A "Tisztelettel ölni" c. írásom sokaknál kicsapta a biztosítékot.

Többen - ölni nem képesek - elevenen nyúztak volna meg. Mindezt persze valami felsőbbrendű eszmeiséggel is magyarázzák, nem véletlen, hogy Szubotáj lenácizta őket, hiszen a nácizmus is hasonlóan volt megideologizálva.

Számomra már kicsit félelmetes ez az ideológiagyártás. A legtöbb teljesen életellenes, mert az ember alapvető túlélőösztönének mond ellent, mindezt az "élet" nevében, védelmében!

 

Sajnos mára megszünt a Hon-védség, helyette van katonaság, hivatásos gyilkosok, akik pénzért ölnek. A Hont már nem védi senki, a családvédelemre meg már vannak hivatalos szervek és állami programok. Természetszerűen a családot és a hont sem kellene védeni, hiszen a családtagok megvédik a családot, a hont pedig a nemzet.

Ami meg nem tudja megvédeni magát, azt talán nem is kell.

Ma már nem mi védjük a társadalmat (mag-unkat, családunkat, nemzetünket), hanem fordítva. Így a kiszolgáltatottság iránya is megfordult. Ez a rendszer életképtelen, így lassan át is alakul, globalizálódik. Vissza kell térnünk az alapokhoz, megfordítani az irányt. Fel kell fedeznünk, ki kell fejlesztenünk, meg kell erősítenünk túlélőképességünket!

 

Nem kellenek összeesküvés- és világvégeelméletek.

Elég ha átlátjuk ezt a folyamatot és rájövünk, ez az út a pusztuláshoz vezet.