Mű-anyag

2014.05.28 15:20

Már a szó is érdekes. Egy anyag, ami nem természetes.

 

Manapság nagy divatja van a hulladékhasznosításnak, melynek a többsége műanyag. Az emberek sorra osztják meg a „hasznos” ötleteket: építhetünk házat autógumiból, nejlonzsákba töltött agyagból és szögesdrótból, pet-palackból. Ha már van hol laknunk, akkor növényeinknek is építhetünk melegházat, szintén pet-palackból. Használhatjuk virágcserép helyett, hiszen már az sem a hagyományos cserépből van, hanem műanyagból.

A krumplit meg ültethetjük egymásra rakott autógumikban.

Nagyszerű!

 

Még az Ezermester magazin is ajánlja.

 

Az emberi hülyeség határtalan.

Nemrég próbáltam finoman lebeszélni valakit a pet-palackból való építkezésről. Az illető egyébként csodaszép helyen él és nem használ palackot. Körültekintően vásárol és a kevés hulladékot gondosan szétválogatja, amit lehet ő maga hasznosít. Kérdezem tőle, hogy honnan lesz a palack? Azt mondja majd a városból összegyűjti, azaz más szemetét hazaviszi, hogy abban lakjon.

 

Forrás: https://365.postr.hu/cimke/PET-palack

 

Úgy gondolom, hogy a környezettudatosság azt jelenti, hogy igyekszünk elkerülni a szemetet, nem vásárolunk, nem gyűjtünk. Az én környezettudatosságomba egy ideje nem fér bele, hogy mások szemetét összegyűjtsem. Bár évekig jártam az erdőt, patakokat tisztítottam, nem csak kirándulásaim során, hanem szervezetten. A környezetemben most is összeszedem, ha találok, az életterembe meg igyekszem nem behozni.

A mások szemetéből való építkezés nem csak egészségtelen, ember és Isten ellenes, hanem egyenesen hülyeség! Azzal nem lesz kevesebb a szemét, ha sok „környezettudatos” ember beépíti a házába, veteményesébe, életterébe. Egyszerűen csak a múltik helyett gondoskodunk egy adag szemétről. Legfeljebb lassabban fulladunk bele, de mi is belefulladunk, betegségeket kapunk azzal, hogy abban lakunk, vagy abban termeljük élelmiszereinket.

Arra senki nem gondol, hogy ezek a káros anyagok ugyanúgy beépülnek a szervezetünkbe, ha benne lakunk, ebből eszünk?

Van, aki azt mondja olcsó…

És a sár, az égetett agyag, a kő, a vessző, a nád? Ezek mind természetes anyagok, a fáról nem is beszélve.

 

„A legtöbb PET-palack olyan vékony, hogy a benne lévő italt is alig lehet kitölteni, erre-arra horpad a műanyag. Ennek dacára döbbenetesen tartós: lebomlási ideje a természetben minimum 300 év. Körülnéztünk a neten, milyen tippeket találunk a hétköznapi újrafelhasználására.”

Forrás: https://365.postr.hu/cimke/PET-palack

 

Valóban. 

Rengeteg ötlet neves szaklapoktól vagy külföldi forrásokból Ez már elég is ahhoz, hogy "lájkoljuk" és ne gondolkodjunk.

 

Erdőkert vagy szeméttelep?

 

Mű-anyag.

Nem Isten teremtette! Az ember hozta létre a kényelméért és az extra profitért. A legtöbbet úgy tehetünk a környezetünkért, ha egyszerűen nem használjuk ezeket.

Nem akarok meggyőzni senkit.

Egyre kevesebbet írok, mert semmi haszna nincs. Szélmalomharc. A hülyeség ragályos. Már azt is szó nélkül hagyom, ha egy általam értelmesnek tartott ember ilyet oszt meg, vagy erre biztatja környezetét.

 

Szerencsére azt látom, hogy pár – hozzánk hasonlóan élő – barátom ugyanígy vélekedik a dologról. 

 

 

- Katsumoto -