Miért?

2015.12.18 07:27

A világunk változik. 2015 decemberét írjuk, amikor új oldalt nyitunk Túlélés-tár néven. A honlapunk eredetileg alapvetően az önellátás, önellátó gazdálkodás bemutatására indult. Tanácsok, módszerek, praktikák.

Bemutattuk, hogy ez az élet biztonságot, szabadságot hoz és boldog teremtő életet élhetünk általa. E-közben a világ lassan belesodródik a III. világháborúba, így szükségesnek érezzük, hogy a túléléssel is foglalkozzunk. Ezzel a témában időközben számtalan honlap, fórum és fészbuk oldal kezdett el foglalkozni, megjelentek az első túlélő könyve, felszereléseket áruló webshopok. Közöttük néhány igazi szakértő módon foglalkozik a témával. Nekünk nem célunk az egész témát átölelni, csak pár ötletet, tanácsot szeretnénk megosztani, ahogy tettük ez idáig is.

 

Kinek?

Nem a "vidéken újrakezdőknek", nem a gazdálkodóknak, önellátóknak, hiszen az ő túlélési esélyük természetszerűen megnőtt ezzel az életformával. A városban maradóknak, a városon ragadottaknak nyújtunk segítséget, nekik szól ez a blokk.

 

Miért?

A jelenlegi rendszer alapjaiban roskadozik, így nem szükséges, hogy lánctalpasok dübörögjenek át városunkon. Egy újabb gazdasági válság, a világpolitika, egy járvány ugyanúgy felborítja eddigi, biztonságosnak hitt életünket.

Kiszolgáltatottak vagyunk és a legkiszolgáltottabbak a városon, fizetésből élők, akik nindenhez, - a mjnkájuk fejében kapott - pénzért jutnak.

 

Mi várható?

Nem tudjuk. De olyan helyzetekre fel tudunk készülni, amelyek időről időre megtörténtek történelmünkben. 

Van otthon esernyőjük?

Minek? Az otthonuk nem fog beázni. Mégis van, mert tudják, hogy időről időre elered az eső és ilyenkor jó szolgálatot tesz. Megvédi önöket, nem csak attól, hogy vizesek legyenek, hanem, hogy ne ázzon el a drága kabátjuk, ne fázzanak meg, stb. Az esernyő egy túlélő eszköz, akklr is, ha soha nem gondoltak így rá.

 

Tehát képzeljük el, hogy "elered az eső".

A pénz elértéktelenedik, a közszolgáltatások (áram, víz, fűtés, közgyógy ellátás) akadozik. A boltokban kevés az áru vagy egyáltalán nem kapni semmit. A feketepiacon pedig pénzünkért aligha kapunk valamit. A közbiztonság megromlik, a tömegközlekedés akadozik vagy leáll.

Nehéz elképzelni?

Ukrajnában - ami szomszédos ország - két éve fennálló helyzet és semmit nem javul.

KÉT ÉVE! 

Ön kibírna két évet ilyen helyzetben?