Miért van szükség a pénzre?

2015.02.19 21:54

Érdekes cím, mivel eddig azt bizonygattuk, hogy nincs.

Sajnos be kell látnom tévedésem. A pénz gondolatára eddig nekem is a színesen zizegő papírfecnik és elguruló érmécskék jutottak eszembe, eddig én is így gondoltam a pénzre. De a pénz valójában az Ember. Emberekre pedig szükség van.


Te magad vagy a pénz!

Így van, bár elhitették, hogy ezek az értéktelen papírosok és érmék jelentik a pénzt. Így váltottak minket "apróra".

Hogyan is jutottam erre a következtetésre?

Az eddigi írásaimban azt taglaltam, hogy nincs szükségünk pénzre, ez azonban így nem igaz. Folytassunk cserekereskedelmet, de nem egyenlítheted ki a számlád két rúd kolbásszal. Sajnos ez is igaz. 

Bár vannak elvetemült hippiszerű lények, akik dzsungelháborút folytatva megpróbálják életükből teljesen kiiktatni a pénzt, de a létezésük, a legnagyobb jószándék mellett sem változtat a világon semmit. Pénzért ma életet és halált vehetsz! Megkaphatod egy ember testét vagy lelkét, - tetszés szerint.


Mi egyfajta önfenntartó életmódodt próbálunk folytatni, de a pénz időnként felbukkan a mi életünkben is.


Mennyit érsz apróban?

A cserekereskedelemmel az a legnagyobb baj, hogy az embereknek nincs semmijük!

A legtöbb ember semmit nem tud cserélni, csak pénzt. Ezt az értéktelen bóvlit.

Számtalan értékes dolgot előállítok, termelek, teremtek és a felesleget sokszor felkínálom cserére. De az embereknek nincs semmijük. Sokszor kérem: adj valamit, amit te készítettél, termeltél és az emberek szomorúan azt mondják: nincs semmim, csak pénzem. Olykor megszánom őket és elfogadom. Aztán gyorsan igyekszem megszabadulni tőle, én is átverek valakit és megpróbálom értékre váltani. De mi van akkor, ha holnaptól nem fogadok el pénzt?

Semmi.

Akkor másképpen kérdem: Mi van akkor, ha holnaptól nem fogadják el a pénzed??


Mennyit érsz?

Ez akkor derül ki, ha nem használsz pénzt!

Sokkoló lenne, és sokaknak összeomláshoz vezetne, ha nem fogadnák el a pénzét. Apróra váltottul magunkat, elfogadtuk, hogy mindent pénzben mérünk. Magunkat is.

Olyan dolgokat akarunk pénzen venni, vagy éppen adni, melyek valójában mi magunk vagyunk. Ha szeretteimnek örömet szeretnék szerezni, megveszem nekik az örömet, ahelyet, hogy okoznám. Így leszünk Ok helyet Okozat...

Pedig lehetnék jómagam az Oka az örömnek, (ételnek, életnek stb.) mint inkább a pénz, vagy az azon szerzett valami.

Sajnos elhittük, elfogadtuk a pénz értékét és azonosultunk a pénzzel. Mi ettől sokkal többek vagyunk. Teremtő energiák vagyunk, mini istenségek de félrevezettek minket!

Kamatot fizetünk, hasznot hozunk azok számára akik elhitetik velünk a pénz értékét. A kamat a saját életenergiánk, a teremtő erőnk, melyet elszívnak ezáltal!

Létezésünk jelenlegi formája az eddigi legalacsonyabb szint, az idők kezdete óta. Lassan teljesen elveszítjük kapcsolatunkat az Élettel, energiaszintünk a halál állapotát közelíti, élet helyett csak egy számsor vagy kód leszünk.


Nem tudom kiiktatni a pénzt.

Holnap is használni fogom, megveszlek téged. Elfogadom és odaadom, hogy megkapjalak és mert mást nem tudsz adni. De reménykedem, hogy rájössz a valódi értékedre és idővel egyre többet adsz - magadból.


Áldás!


Katsumoto -