„Ha csendben maradtál volna...”

2017.01.13 12:59

„Ha csendben maradtál volna...”

Ismeritek a mondást?

Vannak örök igazságok – ez is ilyen.

 

Nemrégiben kizökkentem nyugalmamból szomszédom eget-verő pofátlansága láttán és publikáltam egy írást Van lejjebb... - címmel.

 

Bár nem nevesítettem az illetőt, de volt aki rögtön magára vette és számtalan fórumon publikálta felháborodását... Igaza van, a tolvajnak is vannak jogai.

Lassan olyan ez, mint a tücsök és a hangya meséje.

 

 

A Tolvaj, ismerőseit arra biztatta, hogy ahol lehet szóljanak hozzá a publikációhoz – mely gyorsan körbejárt a neten – és igazítsák azt helyre.

Na ezt nem kellett volna...

Megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, vagy ahogy az elején mondtam: „Ha csendben maradtál volna...”

 

„Mert az nem úgy volt, nem ott volt és különben is...”

Ez a magyarázkodás ugyanis – S Z Á N A L M A S ! Ha kiborítunk egy bilit akkor minden szaros lesz. Az autóról és a kutyáról készített fotó ugyanis pontosan mutatja a helyet hol történt a lopás. Ennek a területnek több tulajdonosa van, mindegyiket személyesen ismerem – egyik sem járult hozzá a fa elszállításához. A mentegetőzésben először említett „Önkormányzati területen” az önkormányzat nem járult hozzá fagyűjtéshez. A területileg illetékes erdész (az Alpolgármester) szerint az Önkormányzatnak is kérnie kellene kitermelési engedélyt erre – ennek hiányában senki nem hordhat onnan fát.

 

 

Azóta már másik magyarázata is van a dolognak, nem folytatom. Felesleges.

Vannak ugyanis olyan agyhalott emberek, akik legközelebb a két kezükkel segítenek pakolni a lopott fát vagy még az autójukat is kölcsönadják hozzá.

 

Azt hiszem megfogadom a cikkemhez hozzászóló épelméjű emberek tanácsát, legközelebb rendőrt hívok, hiszen az új jogszabály szerint ez már bűncselekmény. És biztos ami biztos, a furgon elé állok az autómmal – traktorommal. Akkor majd lehet magyarázni.

 

- Áldás -