9/15

2015.08.26 21:03

Mese felnőtteknek.


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Birodalom, amelyet úgy neveztek a "Kékek".

Ebben a világban és ebben az időben nem ez volt az egyetlen birodalom a földön. Volt még egy Sárga birodalom (a Sárkány birodalma), egy Piros-kék birodalom (a Kánya birodalma), a Kék-piros birodalom (a Medve birodalma) és még számtalan kissebb birodalom. Történetünk a Kék birodalomban játszódik, annak is piciny szegletében, ahol a legkissebb királyfi uralkodott.


Mert ezeknek a birodalmaknak több kissebb királyuk volt. Igazi hatalommal ugyan nem bírtak, de az uralkodáshoz szükséges volt, hogy legyenek kiskirályok, azoknak helytartóik és különböző szolgáik. Így a népet tökéletesen lehetett irányítani.


Történt egyszer, hogy a nép, - bármennyire sanyarú sora is volt és bármennyire is el volt nyomva, - kezdte megelégelni a kiskirályok buzerálását. Egyre többen lázadoztak az elnyomó rendszer ellen, végül odáig fajúlt, hogy a kiskirályok elkezdtek félni.

Szaladtak is mindjár a Császárhoz: mi lesz velünk? Le fognak taszítani a trónról!

A Császár nagyon okos volt. Neki nem számított ki most az aktuális kiskirály, hiszen ő irányította mindet. Azt azonban látta, hogy a nép körében minden királyságban akkora az elégedetlenség, hogy ez még a birodalom széthullásához is vezethet. Ekkor sátáni tervet forralt ki.

"Egyett se féljetek! Csak kövessétek parancsaimat!"


A Császár tudta, hogy a velejéig korrupt és rohadt rendszert nem lehet megjavítani. Hiába a szép igéretek, az ingyen fenyőfa, az ingyenes internet, a nép elégedetlensége más nem csillapítható.

Elégedetlenek vagytok azzal ami van? Nosza vegyük el azt is! Ha majd nem lesz, visszakívánjátok ezt a jelenlegi rendszert! Sírva fogtok könyörögni, hogy úgy élhessetek, mint most. Hatalmam nagyobb lesz, mint valaha. Magához hívatta a kiskirályokat és kiadta a parancsot.


A Kék birodalom császára, szövetkezve a Kányával időközben elpusztított több kissebb birodalmat. Olyan nagy romlásba döntötte az ottani országokat, hogy a népeknek nem volt maradásuk. Éheztek, fáztak, de nem tudták merre menjenek. Ekkor a Kánya követeket küldött: "Menjetek a Kék birodalomba! Akkora a jólét, hogy nektek is kijut belőle! Ők belőletek gazdagodtak meg, vegyétek most el ami jár!" Az elkeseredett emberek pedig elindultak. Fáradságos utukat a Kánya minduntalan segítette. Adott lábbelit, ha az már elszakadt, biztosított pihenőt, hajót az átkeléshez. Így aztán hosszú vándorlás után megérkeztek a Kék birodalom kapujába. Ott tártkarokkal várták őket.

A Császár utasítására a Kiskirály és Helytartói követték az alantas tervet.

Az idegeneket keresztűl kasúl utaztatták az országban. A nagyobb városok kellős közepén táboroztatták őket. Ellátták őket minden jóval, melyet az őslakos szolgák álmukban sem kaphattak meg.

Lett is zúgolódás! Sok hazafi és sok hazafit tömörítő szervezet kezdett egyre hangosabban zúgolódni. A Kiskirály és helytartói pedig adták alájuk a lovat: nem lesz munkátok, mert ők elveszik! Meg fogják erőszakolni asszonyaitokat! El kell tartanotok őket is! Miattuk nincs erre meg arra pénz!

A népnek - és különösen a hazafiaknak - nagyon elegük lett!

Undorító népség! Idenek! Más kultúra! Más vallás! El fogunk pusztulni! 


A nép elégedetlensége napról napra nőtt. De sem a Kiskirály két folyó menti birodalmában, sem az egész Kék császárságban nem történt semmi. Majd elérkezett a nap. 9/15. A vér napja. A sötétség beköszönte...


Ma már senki nem tudja ki robbantott tulajdonképpen...

Olyanok is voltak, akik azt mondták nem az idegenek voltak. Ők emlékeztek, mintha egyszer hallottak volna egy hasonló történetet a Kánya birodalmában... Iszonyatos volt a pusztítás. Az elégedetlenség és a félelem ekkor már olyan nagyra nőt, hogy detonátorként hatott a történtekre.

Az emberek félelemben éltek. Nem mertek kimenni az utcára, nem mertek munkába menni. A biztonsági intézkedések miatt először a közlekedés volt nehéz, majd akadozni kezdtek a szolgáltatások. Voltak néhány órás kimaradások és a boltokban egyre rendszertelenebbűl érkezett árú.

A nagy birodalmak nem biztonságosnak minősítették a Kék birodalmat, így a Kék birodalom pénze hírtelen elértéktelenedett...

A kiskirályok csak fokozták a félelmet: nem lehet ellenőrizni az idegeneket! Nincsenek írataik, eltűnnek a rendszerből, csak utazgatnak a birodalomban össze - vissza. Kitudja milyen betegséget hordoznak?!

És ekkor kitört a járvány.

Na nem volt nagy járvány, de a Császár ennek a félelemfaktorát már előzőleg tesztelte. Évekkel ezelőtt elegendő volt egyetlen megbetegedett ember a két folyó menti kiskirályságban, hogy az emberek - két millió ember!!! - leoltassa magát egy ismeretlen vakcinával... 

Tehát a Császár tudta, hogy az emberek mennyire félnek a járványtól.


Amikor az embereken úrrá lett a kétségbeesés, akkor a gépezet beindult:

Van megoldás mindenre! Egycsapásra ellenőrizni tudjuk az idegeneket, úgy, hogy ők képtelenek lesznek kibújni az ellenőrzés alól! És ekkor kijött az új törvény, a Kék birodalom minden polgárának be kell ültetni a bőre alá egy chipet. Olyan helyre, hogy a terroristák ne tudják eltávolítani. Így mindenki ellenőrizhető lesz. Nincs több hamis okirat. Nem lehet hazudni, hiszen a chip nem hazudik. Hiába a lesavazott, ledörzsölt újlenyomat, ott a chip!

A chippel gondosan követhetőek az idegenek! Pontosan tudjuk merre járnak. Azt is tudjuk megkapták e a védőoltást... Neked, kicsi alatvaló nem kell többé félned!


Így az emberek beoltatták magukat és beültették a chipet...

Lassan visszatért a béke a birodalomban. Az embereknek újra kényelmes, biztonságos és jól ellenőrzött lett az élete. Mindenki elégedett volt főként a Császár, hiszen ilyen birodalmat még egyetlen elődje sem épített.


Itt a vége, fuss el...


Még jó, hogy csak mese.