3T

2014.04.23 20:10

3T azaz TTT.

Tanyasi Törpök Találkozója. - Így neveztük el az új szerveződést.

Az Életiskola, és Otthontanulás, nem pontosan fedi le az elképzelésünket, így nevet kerestünk és erre esett a választás.

 

Úgy néz ki működik a dolog, hiszen a harmadik találkozónál tartunk alig egy hónap leforgása alatt. Az országban több helyről jelezték, hogy szintén megszervezik az otthontanuló gyermekek és szüleik találkozóját, így ez a kezdeményezés, mag termékeny talajra hullott.

 

Az április végi találkozónak ismét a Virt melletti tanya adott otthont.

Amíg a férfiak főzőcskéztek és a borokat kóstolgatva beszélgettek, addig az asszonyok is megosztották tapasztalataikat. A hét gyermek pedig semmivel sem törődve, önfeledten játszott.

 

Nekem a Gazda gyönyörű földháza tetszett a legjobban. 

A minden kényelemnek megfelelő, hangulatos házat jórészt ők építették. Az össz területe nyolcvan négyzetméter körüli és mindössze hatszázezer forintnyi összegbe került.

Így is lehet.

 

A találkozó képekben:

 

Batka Péter palacsintát készít...

 

 

 

A bozótból gyűjtött tojások...

 

Csodálatos nap volt, köszönet a Gazdának és a Jóistennek!

 

Utószó:

A fentiek megjelenését követően számtalan visszajelzést és támogató levelet kaptam, valamint sok megkeresést.

Az alapgondolatot, - hogy az otthontanuló gyermekek egy bizonyos rendszerességgel találkozzanak hasonló értékrend szerint élő kortársaikkal, - rengeteg szülő támogatja. Sokan szeretnének csatlakozni, olyanok is, akik még nem indultak el ezen az úton, de már fontolgatják, hogy gyermeküknek ezt a nevelési, tanítási formát választják.

 

A szerveződés kezdi országossá kinőni magát, év végére egészen biztos kialakulnak a csoportok.

Kicsit elvesztem a hozzászólások és levelek áradatában, így ezen az úton szeretnék pár fontos tanácsot adni az érdeklődőknek:

  1. Ha szeretnétek ilyen találkozón részt venni, akkor rendszeresen látogassátok honlapunkat, figyeljétek programjainkat.
  2. Ne várjatok senkire! Nincs a közeletekben csoport? Nehéz az utazás? Szervezzetek találkozót, legyetek házigazdák. Ehhez nem kell semmi különleges, a nyáron egy kertben, udvaron sokan elférnek. Vegyetek mintát az eddigi találkozókról!
  3. A találkozóitokat hirdessétek. Először is küldjétek át az alapvető információt, (Időpont – helyszín – elérhetőség) ezek felkerülnek a honlapra. Hozzatok létre a fészbukon „eseményt”, hívjatok meg rá minél több embert. Nem kell megijedni, általában 5-10 gyermek jön össze pár családból. Különleges programot, étkezést nem kell szervezni. Lehet batyus buli, erre hívjátok fel a figyelmet.
  4. Érdemes feliratkozni a Cserháti Bárka levlistára, (Feliratkozás: cserhati-barka+subscribe@googlegroups.com) vagy bekerülni hasonló önszervező közösségekbe, mint a M.A.G., vagy a fészbukos „Vidéken újrakezdők”, „Út az önellátás felé”, „Legyél önellátó, legyél szabad”, stb.

Jómagam egy több család ellátására alkalmas önfenntartó gazdaságban élem mindennapjaim. Rengeteg a munka, így nem tudom Zalában, Békésben összehozni a családokat. De az igény hatalmas, ezért csak el kell kezdenetek megszervezni az elsőt.

 

Áldás – a gyermekekre és az Anyákra!

 

 

- Katsumoto -