A Jó és a Rossz

2017.03.05 17:49

A Jó és a Rossz

 

Érzelmekről van szó, nevezetesen a Szeretetről és a gyűlöletről.

Két szép magyar szó:

 

A Szer-etet, a Gyűl-ölet.

De ha csak ilyen egyszerű lenne!

 

Mi Magyarok döntéseinket legtöbbször az érzelmeink alapján hozzuk.

Pedig a döntést az érzékelésünk alapján kellene, ami ugye a (külső) látás, szaglás, hallás, tapintás és a (belső) érzelmeink, megérzéseink és gondolataink.

 

Legtöbben úgy hisszük, hogy a gondolataink alapján hozunk döntést, de sajnos ez nagyon ritka és nem is túl jó. Ugyanis az összes érzetünk, érzékelésünk alapján kellene meghoznunk a döntést.

Sajnos legtöbbször érzelmeink alapján döntünk...

 

Szeretet.

Ez egy kellemes érzés...

Sok összetevője és széles skálája van. Megismerünk valakit, majd megkedveljük. Szimpatikus... Barátkozunk, megszeretjük. Majd megsértődünk, eltávolodunk vagy egyszerűen csak „más dolgunk van”. Tehát a szeretet nem állandó, megszületése pillanatától hullámzó.

Ápolni, gondozni kell és még így is folyamatosan változó a minősége.

 

 

A gyűlölet.

Sokkal egyszerűbb. Ezt nem kell ápolni. Megszületése pillanatától önálló életet él és szinte mindenből energiát nyer. Komoly munka a meggyengítése és ez elengedése. Mert ezt csak így lehet – elengedni.

 

 

A napokban elgondolkodtam ezen...

A gyűlölet, a harag, egyszerű, mint a kavics. Ha ezzel találkozol nem kell mélyen tanulmányoznod. Ha viszont egy „el nem múló szeretettel” találkozol az már kérdéseket szül... Miért is?

 

Ezek az érzések és kapcsolatok mély titkokat rejtenek. Legtöbbször egy közös titkot, egy „fattyút” vagy valami más bitangságot. Mert csak a szent emberek tudtak állandó és sosem szűnő minőségben szeretni. Mi nem vagyunk szentek, gyarlók vagyunk.

 

Gondold ezt végig.